tisdag 25 juni 2013

Var ska man bo?


..frågorna hopar sig inför semestern. Ska man tälta? Bo på hotell? Våldgästa hos släkt och vänner? Vad ska man göra över huvud taget?
När det gäller boendet kan man med fördel ta hjälp och inspiration av boken "Udda bon" av Hanna Felixon och Sanna de Mander som kom ut 2006. Glöm inte att kolla att uppgifterna stämmer bara, saker och ting kan ju ha ändrat sig sen den kom ut. Priser till exempel. Faktum är att man skulle kunna arrangera en rundresa genom hela Sverige med hjälp av den här boken. Övernattningsställena ligger jämnt fördelade över hela landet. Själv har jag blivit helt förtrollad av möjligheten att kunna övernatta i en "stubbe" i Törebodatrakten. Närmare bestämt vid Norrqvarn i Lyrestad. Till råga på allt är den behändigt placerad vid Göta kanal. Och vackrare kanal får man leta efter om ni frågar mig.
Som alla redan har förstått handlar denna bok om ovanliga övernattningsställen. Här finns trädkojor, kvarnar, hälsingegårdar och Långholmens fängelsehotell representerade. Fotona är fina och texterna mysiga och intresseväckande. Man kan rentav nöja sig med att sitta hemma i fåtöljen och resa i fantasin...

/Laine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar